Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala. Intitulat „Traditii si Flori de Sarbatori”, evenimnetul va fi gazduit in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.

Targul se adreseaza bucurestenilor care petrec Sarbatorile Pascale in Capitala, dar si turistilor, si isi propune sa valorifice roadele artei populara si traditiile autentice, adunand producatori si mestesugari din toate colturile tarii, care folosesc cu mandrie tehnicile de lucru si retetele romanesti mostenite din buni-strabuni.

In fiecare zi, intre orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de casute din cadrul evenimentului, obiectede arta traditionala dar si produse culinare si chiar o zona gastronomica amenajata, care va incanta cu gustari calde si specialitati de sezon.
In cadrul targului, bucurestenii vor gasi sute de produse traditionale, precum: oua incondeiate si decorate traditional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramica, sticla si lemn, accesorii si decoratiuni pentru masa de Pasti

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala.
, cozonaci, deliciase prajituri de casa, pasca etc.

De asemenea, timp de zece zile, mesterii populari vor dezvalui in spatiul expozitional, secretele tehnicilor folosite, publicul avand ocazia sa participe la extraordinare demonstratii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de incondeiere, decorare si gravare a oualor de Pasti, de realizare a unor obiecte si decoratiuni din panusi sau de prelucrare a lemnului, pentru obtinerea diverselor obiecte din gospodarie.

Targul de Pasti reprezinta, in fiecare an, un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodariile taranesti si a mesterilor traditionali, creand astfel o punte intre mediul rural si cel urban.

*Un eveniment cu intrare libera.