În perioada 19 – 21 iulie 2019, între orele 10 și 18, Fundația Kogaion 115 vă așteaptă la Târgul „100 de Tradiții Românești”, de Sfântul Ilie, deschis în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea la târg este liberă!
Păstrând spiritul autentic al tradiționalelor sărbători populare românești, acelea cu mult farmec și încărcate de simboluri și interpretări, meșterii prezenți la târgul de Sântilie îi așteaptă pe bucureșteni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere și mult suflet: ii și marame de borangic, chimire din piele naturală ornate cu motive populare, țesături și straie țărănești din zona Covasnei și Aradului, zgărdane și cingători cusute cu mărgele, covoare țesute la război, icoane pe sticlă, vase din lut și obiecte crestate din lemn pentru gospodărie.
De asemenea, cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi au ocazia să aleagă obiecte unicat și de la artizanii veniți la târg cu vestimentație din lână împâslită, vitralii, bijuterii și accesorii din piele, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale, ierburi de leac.
Aici se pot târgui pentru masa festivă prăjituri și torturi de casă, savuroasa zacuscă de păstrăv sau de ardei copți, fructe și legume de sezon, sucuri naturale și salate de gălbiori, țuică de prune și diverse soiuri de miere. Pentru o masă „boierească”, găsiți la târg produse din carne de vânat: salamuri crud-uscate de cerb, de urs, babic vânătoresc, cârnați, specialități din mistreț, urs, sau cerb, ce pot fi însoțite de brânzeturi maturate românești.
În același cadru, anticarii expun obiecte foarte vechi, aparținând ruralului de odinioară: lăzi de zestre, blidare, copăițe, costume populare din toate zonele etnografice ale țării, unelte pentru țesut sau pentru lucrat pământul.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: pastramă de berbecuț ținută în baiț, ciorbă de pește, sărmăluțe și tochitură, cartofi țărănești făcuți pe plită.
IMORTANT: Pe întreaga durată a târgului, vor funcționa… îmbietoare Ateliere de creativitate, la care copiii sunt îndrumați să confecționeze păpuși și personaje din linguri de lemn sau figurine tip puzzle din lemn pictat (căluți nărăvași, unicorni, calești, mașinuțe de epocă). Prețul participării la un atelier este cuprins între 15 și 25 de lei.
Haideți să vă bucurați cu mic, cu mare, de Sărbătoare și tradiții!!!

Organizatorul evenimentului: Fundația Kogaion 115

Photo credit: Vladimir Bulza

Păstrând spiritul autentic al tradiționalelor sărbători populare românești, acelea cu mult farmec și încărcate de simboluri și interpretări, meșterii prezenți la târgul de Sântilie îi așteaptă pe bucureșteni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere și mult suflet.