Trafic ilegal cu mărfuri… de mii de euro, „destructurat” de Poliție!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc care încerca să introducă ilegal în țară diferite bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi, însă… contrafăcute.

La data de 17.04.2021, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar marca Mercedes Benz, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau 490 de parfumuri, 230 de perechi de încălțăminte precum și 16 articole de marochinărie, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi, în fapt, contrafăcute.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 32.000de euro, au fost achiziționate din Turcia și aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 29 de ani, pasager al autocarului.

Conform prevederilor legale, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au dispus ridicarea bunurilor în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc se efectuează verificări pentru săvârșirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.