Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, prezintă un proiect de revitalizare a zonei Moșilor Vechi, realizat în colaborare cu Banca Mondială:

„Suprafața de spații verzi majorată cu aproximativ 380%. 1228 alveole noi pentru copaci. Spațiu pietonal extins cu 185%. Reconfigurări de străzi și limitarea traficului auto acolo unde este posibil.

Așa am putea descrie un posibil viitor al zonei Moșilor Vechi, între blvd. Carol, str. Hristov Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan – o zonă caracteristică pentru Bucureștiul istoric, dar care azi e sugrumată de înghesuială.

La inițiativa colegului meu, Andrei Panaitescu – consilier local sector 2, și cu ajutorul Băncii Mondiale, avem azi o propunere integrată pentru revitalizarea acestui colț din centrul istoric. Planul propus favorizează circulațiile velo și pietonale, păstrând, acolo unde e necesar, circulația carosabilă la nivel de acces riverani, intervenții, aprovizionare și drop-off. Prin aceste intervenții se vor crea buzunare urbane legate prin trasee ecologice care vor îmbunătăți semnificativ aspectul, dar și utilitatea zonei Moșilor Vechi.

În perioada următoare o să demarăm consultări cu toți factorii implicați pentru a transforma aceste propuneri în proiecte sustenabile.”