Primăria Capitalei discută cu Compania Națională de Investiții (CNI) și cu primăriile de sector despre realizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Motivulinvocat în acest context de primarul general-Nicușor Dan ar fi acela că Primăria nu are bani.

​„Conturile Primăriei sunt în continuare blocate. Foarte foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Capitalei nici pentru proiectul de la Dna Ghica, nici pentru sălile pentru sport. Sunt în discuții cu primarii de la sectoare pentru investițiile de la școli pe care primăria Capitalei le-a început. Pentru Pasajul de la Dna Ghica suntem în discuții ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de Primăriile de sector. Nu e normal ca bucureștenii să sufere pentru că există niște datorii la nivelul Primăriei”, a transmis luni Nicușor Dan.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei, structura de rezistență a pasajului (picioarele podului) și devierea rețelelor de utilități sunt aproape gata. Pe de altă parte, însă, structura metalică (tablierul) lipsește deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august, a fost sistat. Din lipsa banilor.

Atenție, însă: Termenul de finalizare este 5 mai 2021. În condițiile date, conducerea Primăriei Capitalei rămâne sceptică în privința respectării întru totul a termenului.