Agricultorii primesc vești despre… bani: „Subvenţia pe suprafaţă în România va creşte la 215 euro/hectar în viitoarea programare bugetară european, 2021-2027”, a anunțat marţi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la postul public de televiziune.
„La ora actuală România are o subvenţie de 195 de euro/hectar. În orizontul nostru până în 2027, subvenţia la plăţile directe ajunge în doi ani undeva la 215 euro/hectar, asta înseamnă o creştere cu 20 de euro pe unitatea de suprafaţă. Dar această subvenţie pe care o avem se compune din mai multe elemente, se compune din plăţile directe şi prin susţineri pe diverse componente, cum este cazul la tineri sau la suprafaţă. Ai această posibilitate şi elasticitate naţională pentru a-ţi împinge interesul acolo unde statul doreşte şi unde fermierii simt nevoia, iar acest proces noi îl facem împreună cu fermierii”, a explicat Daea. 
Întrebat în același cadru, ce alte priorităţi mai are România în momentul de față, în afară de creşterea subvenţiilor, șeful de la Agricultură a răspuns: „Nevoia de a prelua producţia şi de a face unităţi de prelucrare la nivelul comunei pentru a adăuga plus valoare”.
„Sunt multe de făcut la nivelul ruralului”, a recunoscut ministrul, care este unul dintre cei obișnuiți să ia pulsul lucrurilor la botul calului, mergând pe teren, vorbind cu oamenii și luând pulsul stării de fapt la fața locului.

sursa foto: ziare.com

La ora actuală România are o subvenţie de 195 de euro/hectar.