„Începând cu data de 17.03.2020, în conformitate cu Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 74522 privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenţilor şi medicilor rezidenţi în contextul răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în baza Art. 7, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ recrutează voluntari, în vederea sprijinirii activităţilor în cadrul camerelor de gardă, unităţilor/compartimentelor de primiri urgenţe. (…) Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente”, se precizează într-un comunicat de presă al UMF „Carol Davila”.

Potrivit sursei citate, studenţii medicinişti din Bucureşti şi-au asumat această responsabilitate, venind începând cu 11 martie în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică.

Astfel, în fiecare zi, voluntari din toţi anii de studiu, organizaţi pe câte două intervale de 5 ore, au suplimentat necesarul de personal şi au preluat o parte din sarcinile administrative ale Direcţiei.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente”, se precizează într-un comunicat de presă al UMF „Carol Davila”.


„Este important să ne înţelegem rolul de studenţi medicinişti în această perioadă, să conştientizăm că avem energia corespunzătoare, că deţinem o cantitate de informaţii prin care putem fi de ajutor şi mai departe să sprijinim autorităţile locale, dar şi să intermediem legătura dintre acestea şi publicul general”, a declarat Cosmina Stoican, coordonatoarea voluntarilor DSP, studentă, anul 5, Facultatea de Medicină în cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, citată în comunicatul respectiv.

*„La început numărul de voluntari se apropia de 50, iar activitatea lor se rezuma la apelarea cetățenilor întorși din străinătate, informarea lor cu privire la necesitatea auto-izolării la domiciliu și prezentarea pașilor de urmat în cazul apariției simptomelor. Ulterior, odată cu evoluția epidemiei și instituirea stării de urgență, nevoia pentru asistență a crescut și mai mult, iar sarcinile s-au diversificat. Astfel, activitatea continuă și în prezent și se va desfășura pe o perioadă nedeterminată, cât va fi necesar”, se mai transmite în mesajul instituției.

Potrivit unor informații și la Sibiu studenții mediciniști s-au mobilizat!

Un număr de 35 de studenţi de la Facultatea de Medicină din Sibiu au anunţat deja că se oferă voluntari ca să ajute spitalele din oraş, în lupta cu noul coronavirus, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, decanul facultăţii, dr. Gabriela Boţa.

„Am început recrutarea, pe bază de voluntariat, a studenţilor de la Medicină şi a celor de la Asistenţă medicală generală, conform ordinului semnat de dr Arafat. Termenul este până vineri. Listele se fac de către şefii de an”, a precizat decanul Facultăţii de Medicină din Sibiu, citat de Agerpres.

 

 

foto: ziare.com