Strategia de Dezvoltare a județului Ilfov 2020 – 2030 se modifică, iar obiectivele sunt adaptate la realitățile actuale ale județului. De asemenea, se actualizează listele de proiecte ale primăriilor și ale Consiliului Județean Ilfov.

Aflăm de la vicepreședintele CJ ilfov- Ștefan Rădulescu: „Îmbunătățirea strategiei prevedere și introducerea Comitetului de monitorizare, care va coordona implementarea proiectelor. Din această structură fără personalitate juridică vor face parte reprezentanți ai CJ Ilfov și ai celor 40 de unități administrativ teritoriale, precum și o serie de parteneri socio-economici.

Actualizarea strategiei are mai multe avantaje esențiale, având în vedere că dinamica este mare, iar necesitățile comunităților se schimbă într-un ritm alert. 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗳𝗶 𝗶̂𝗺𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝘁𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝘂𝘀̦𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝘃𝗼𝗿 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗳𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗹𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗻𝗼𝗶.

De asemenea, modificările aduse strategiei s-au făcut cu ajutorul specialiștilor CJ Ilfov, 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝗰𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀𝘂𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 pentru bugetul județului.

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov pentru perioada 2020-2030 a fost elaborată în 2020, cu sprijinul Băncii Mondiale. Obiectivele strategice sunt: îmbunătățirea calității vieții ilfovenilor și creșterea atractivității pentru activități economice și pentru vizitatori”.