Consiliul Local Sector 3 a adoptat, în şedinţa de pe 17 noiembrie, un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare de câte maximum 10.000 de lei pentru cabinetele de medicină de familie pentru materiale de protecţie, teste antigen, oximetre şi butelii de oxigen medical.

Se aprobă acordarea unui stimulent financiar în cuantum de maxim 10.000 lei fiecărui cabinet de medicină de familie care solicită sprijin în vederea furnizării serviciilor de monitorizare a stării de sănătate a pacienţilor, în condiţiile art. 8 alin. (31) – (33) din Legea nr. 136/2020, republicată şi care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3“, prevede hotărârea.

Cheltuielile care pot face obiectul decontării trebuie să fie efectuate până pe 31 martie 2021 pentru achiziţia de măşti de unică folosinţă, viziere, halate de unică folosinţă, acoperitoare de unică folosinţă pentru încălţăminte, dezinfectanţi pentru suprafeţe şi de uz uman, aparatură de dezinfectare, teste antigen, oximetre, butelii de oxigen medical, precum şi pentru orice aplicaţie pentru videoconferinţă şi eventuale cursuri de specializare organizate în mod expres pentru combaterea COVID-19.

Decontarea cheltuielilor trebuie să fie solicitată în termen de 30 de zile calendaristice de la data efectuării.