Pe fondul măsurilor suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus impuse recent, ca urmare a numărului crescut de îmbolnăviri, Societatea de Transport București STB SA oferă asigurări călătorilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în mijloacele de transport în comun.

Reprezentanții STB anunță că întregul personal de bord, controlorii și casierii sunt testați în cadrul unui program special de depistare a virusului SARS-COV-2, pentru a putea asigura continuitatea serviciilor de transport, fără a pune în pericol sănătatea propriilor angajați și a utilizatorilor săi.

Șoferii și vatmanii își desfășoară activitatea în cabina proprie, având obligativitatea de a purta mască doar în momentul în care interacționează cu alte persoane în zona teminalelor. În schimb, controlorii care se află în salonul de călători sunt obligați să poarte masca pe toata durata traseului. De asemenea, casierii vor purta mască ori de câte ori întră în contact cu alte persoane.

Societatea de Transport STB SA face apel la simțul de răspundere și la spiritul civic al fiecărui călător în parte, pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus.