În a cincea zi de grevă, Conducerea Societatii de Transport Bucuresti (STB) SA a luat următoarele măsuri ferme pentru deblocarea crizei actuale, ca urmare a patru tentative eșuate de comunicare și negociere cu liderii sindicali: 

  • Au fost notificați angajații aflați în grevă cu privire la reluarea activității de transport public;
  • S-au depus plângeri penale împotriva celor care au declanșat protestul ilegal;
  • Se vor aplica prevederile contractului colectiv de muncă și ale contractului individual de muncă pentru salariații care nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu în aceste zile de grevă, beneficiind bineînțeles de clemența dată de Consiliul de Administrație.

De asemenea, pe site-ul STB SA a fost publicat un anunț de angajare pentru personal calificat în meseria de conducător autobuz – https://stbsa.ro/angajari.

„Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați manipulați care protestează în continuare fără să aibă cerințe concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. 

Starea financiară a societății este grav afectată. Este posibil ca salariații STB SA să nu-și poată primi salariile. 

În același timp, se fac și niște pași în viitor. Va exista o discuție cu șefii de autobaze și depouri. Caracatița din STB SA trebuie stârpită. Implicarea sindicatului la toate nivelurile de conducere a făcut posibilă declanșarea acestei greve ilegale, motiv pentru care cei responsabili vor răspunde în fața legii. 

Mulțumim celor care au ieșit în traseu pentru a-și face datoria fața de bucureșteni și au ințeles gravitatea situației. Sunt așteptați și restul angajaților să-și reia activitatea”, se arata intr-un comunicat al STB.