15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 și 10.975 de cartușe au fost indisponibilizate, în urma unei percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la deținerea, în mod ilegal, de arme și muniții, de către un cetățean italian.

Astfel, la data de 10 noiembrie a.c., au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție, la domiciliu unui bărbat, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, regimul materiilor explozive și contrabandă.

În fapt, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din țară dar și din străinătate, mai multe arme, muniții și materii explozive- un adevărat arsenal, pe care le-ar fi deținut chiar la domiciliul său din orașul Voluntari.

În urma percheziției, polițiștii din Ilfov au descoperit: 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence,  o lunetă prevăzută cu dispozitiv de tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 și 10.975 de cartușe, de diferite calibre. Toate acestea au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere  pentru 24 de ore, față de bărbatul bănuit.  Urmează ca, în conformitate cu procedrile, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârșirii a 2 infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor, o infracțiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive și o infracțiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. La activități, au participat criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov.

Foto: Facebook