VEȘTI BUNE ȘI… PERSPECTIVE DEMNE DE LUAT ÎN SEAMĂ PENTRU VIITORUL TINERILOR! Noul început de an școlar 2019 -2020 a adus în județul Ilfov și începerea cursurilor la învățământ dual. Se întâmplă la două licee: ”Cezar Nicolau” din Brănești și ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea.
➡️La Brănești, vor fi două clase: una de mecanică, realizată cu ajutorul firmei Badsi Nissan și una de construcții, realizată cu societatea Terrano Compact. În total, 56 de elevi, echipați în tricouri negre și albastre de către Badsi Nissan și Terrano Compact, firmele care îi vor angaja după terminarea liceului.
➡️La Liceul Dumitru Dumitrescu din Buftea 27 de elevi formează o clasă cu profil mecanic auto de care vor avea grijă 27 de agenți economici.
Învățământul dual este o formă de învățământ dedicată absolvenților de gimnaziu, organizată doar în parteneriat cu operatori economici. Așa cum anunță autoritățile, cursurile durează trei ani, timp în care companiile asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională. Elevii fac 20% practică și 80% teorie, în primul an de studiu și ajung ca în ultimul an, să aibă 75% practică și 25% teorie.
➡️Beneficii pentru elevi
-Bursă profesională lunară, în valoare de cel puțin 400 de lei (câte 200 de lei de la stat și de la operatorii economici).
-Pregătire profesională practică
– Posibilitatea de angajare la agentul economic care a susținut cursurile de calificare
➡️Posibilități pentru elevi după absolvire
Absolvenţii învăţământului profesional de tip dual care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională nivel 3 şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass. Certificatul de calificare permite obținerea unui loc de muncă.
Absolvenţii învăţământului profesional de tip dual care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot continua studiile în clasa a XI-a a învăţământului liceal.
➡️Beneficii pentru operatori economici
-Forță de muncă în plus, în timpul stagiilor de practică
-Muncitori bine pregătiți și specializați, în funcție de necesități
-Învățământul dual este soluția pentru lipsa forței de muncă
↗️Consiliul Județean Ilfov este un susținător al acestei forme de învățământ și, începând cu luna martie, președintele CJ, Marian Petrache și alți reprezentanți ai Consiliului au avut patru întâlniri în județul Ilfov cu absolvenți ai claselor a VIII-a și părinții lor. Astfel, au avut loc întâlniri la Pantelimon, Moara – Vlăsiei, Jilava și Chiajna

Noul început de an școlar 2019 -2020 a adus în județul Ilfov și începerea cursurilor la învățământ dual. Se întâmplă la două licee: ”Cezar Nicolau” din Brănești și ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea.
.