Primarul General, Nicușor Dan, a fost prezent astăzi, 24 martie 2022, pe șantierul deschis de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Energetica Servicii București, în Piața Lahovary, unde au început lucrările de modernizare a rețelei de termoficare la Magistrala II-III Grozăvești.

Acestea presupun înlocuirea conductelor de termoficare vechi de peste 40 de ani cu tehnologie nouă,conductă preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor. Conductele noi au o garanție de minimum 30 de ani.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Am deschis zilele acestea un șantier nou de modernizare a rețelei de termoficare, în zona Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache, unde vom înlocui 11 kilometri de rețea. În zilele următoare vom deschide două noi șantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon și Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un șantier de 13 km început anul trecut.

Tronsonul Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor crește parametrii de furnizare pentru locuințele din aceste blocuri, dar și nivelul presiunii apei în întreaga zonă.

Lucrările sunt executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă și căldură, fiindcă folosim conducte provizorii, care permit munca de șantier fără afectarea bucureștenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.”

Acest tronson din rețeaua de termoficare asigură furnizarea energiei termice pentru consumatorii din zonele: B-dul Ion Mihalache, Muzeul Antipa (Sos. Kiseleff), Piața Victoriei, Str. Paris, B-dul Iancu de Hunedoara, Str. Braziliei, Calea Floreasca, Calea Dorobanților, str. Take Ionescu, Str. George Enescu, Str. Arh. Ion Mincu – și alimentează 15 puncte termice ale căror racorduri vor fi complet înlocuite. Prin modernizarea acestui tronson, se realizează o îmbunătățire a distribuției energiei termice și către cartierul Aviației, zonă în care alimentarea cu agent termic a fost deficitară în ultimii ani.

IMPORTANT: În ceea ce privește informaţiile eronate apărute în ultima vreme, referitoare la finanţarea întregului sistem de termoficare al Capitalei, Nicușor Dan a subliniat: ”Contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvență legat de Termoenergetica. Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenția Primăriei Generale și a Guvernului României și avem resursele necesare în această perioadă.”