Născută în orașul Nara, Japonia, Sofia Smărăndescu a început studiul viorii la vârsta de 4 ani cu mama sa, Masami Smărăndescu și l-a continuat cu prof. Olivia Papa la Colegiul Național de Muzică George Enescu. La Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti” tânăra violonistă a fost eleva profesoarei Magdalena Ursu. În anii de școală, Sofia Smărăndescu a obținut  numeroase premii dintre care amintim: Premiul I la Concursul Internațional de vioară „Modest Iftinchi“/ 2019,  Premiul I la Concursul Internațional de vioară „Prestissimo” Timișoara/ 2020, Marele Premiu la Concursul Internațional Remember Enescu/2021, Marele Premiu și Premiul Special “Paul Constantinescu” la Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală “Paul Constantinescu”/ 2021 și Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală de la Timisoara/ 2022. Tânăra violonistă a fost desemnată concertmaistru la Orchestra Junior/stagiunea 2020 si 2021 si concertmaistru la Orchestrei Sinfonietta/stagiunea 2022.

Talentul și munca susținută sub o foarte bună îndrumare au ajutat-o pe Sofia Smărăndescu să ajungă astăzi studentă în anul I de licență la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, clasa prof. Krzysztof Wegrzyn. În recitalul ei din Stagiunea de marți seara, violonista îl va avea alături pe pianistul multipremiat Cătălin Răducanu într-un program cameral alcătuit din capodopere.

Marți, 12 martie, ora 11, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

SOFIA SMĂRĂNDESCU – vioară

CĂTĂLIN RĂDUCANU – pian

Program

Edvard Grieg – Sonata nr. 3, în do minor, pentru pian şi vioară, op. 45

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 6, în la major, pentru pian şi vioară, op. 30, nr. 1

Jenő Hubay – Fantezia Carmen

Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.