Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan și viceprimarul general – Horia Tomescu au verificat, la inceputul acestei saptamani, stadiul lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica. 

Nicușor Dan a explicat că lucrările sunt în grafic, pasajul a fost betonat, urmează hidroizolarea podului, apoi asfaltarea, montarea parapetelor de protecție și instalarea stâlpilor de iluminat, efectuarea marcajelor rutiere și apoi probele specifice: ”Ne-am asumat un grafic acum un an şi jumătate, după ce am semnat contractul cu firma italiană care a realizat tablierul şi am respectat acest grafic. Atunci când suntem serioși și plătim la timp, lucrările avansează. La începutul acestei toamne se va circula pe acest pod”. 

La rândul său, viceprimarul Horia Tomescu a declarat că Primăria Capitalei s-a redresat financiar, după ani de zile de fonduri insuficiene și datorii, iar rezultatele au început să apară: ”Anul 2021 a fost anul în care am reconfigurat finanţele Municipiului, în 2022 am reînceput licitaţiile şi în momentul de faţă, la jumătatea anului 2023, avem zeci de contracte adjudecate sau în desfășurare pentru termoficare, autobuze, troleibuze, infrastructură rutieră, spitale, centre sociale”. 

Cristian Hiver, directorul general al Trustului de Clădiri Metropolitane, a explicat că ce a fost mai dificil în construcția acestui obiectiv de investiții s-a terminat și a confirmat că la începutul toamnei pasajul va fi deschis circulației rutiere.

Obiectivul de investitii Pasajul Doamna Ghica, parte importantă a inelului median, permite realizarea legăturii între zona de nord și zona de sud a orașului, iar pasajul construit, pe direcția Pipera – Piața Delfinului, va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste șoseaua Colentina, pe care o va supratraversa.