VESTE BUNĂ: Miercuri, 18 decembrie, în sedința de Guvern, a fost adoptat proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cea mai importantă pentru sportul românesc fiind corectarea a ceea ce fusese luat la începutul acestui an prin OUG 114.
Concret, un procent de 0,5% din valoarea accizei pentru alcool și băuturi al

Miercuri, 18 decembrie, în sedința de Guvern, a fost adoptat proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cea mai importantă pentru sportul românesc fiind corectarea a ceea ce fusese luat la începutul acestui an prin OUG 114.
coolice, țigarete, țigări și țigări de foi va fi virat Ministerului Tineretului și Sportului, pentru susținerea activității sportive.
  De asemenea, o altă prevedere importantă a acestui act normativ adoptat o reprezintă crearea posibilității Comitetului Olimpic și Sportiv Român de a utiliza excedentul bugetului propriu de venituri și cheltuieli pe anul 2019. Astfel, COSR are la dispoziție fonduri, încă de la începutului anului 2020, pentru finanțarea activității sportive.
  “Banii revin la sport! Am reușit să reparăm și să corectăm ceea ce fusese luat prin OUG 114 la începutul acestui an. Guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, a aprobat proiectul de Lege pentru abrogarea și modificarea celor mai nocive prevederi  adoptate fix cu an în urmă în guvernarea PSD prin OUG 114. Proiectul va fi promovat prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului! Este un mare câștig pentru noi, pentru sportul românesc pentru că avem nevoie de aceste resurse financiare. În plus, este o mare satisfacție personală și faptul că amendamentul pe care l-am propus legat de COSR și utilizarea excedentului a fost aprobat, astfel într-un an atât de important, anul Jocurilor Olimpice, sportivii pot avea continuitate în pregătire, pot avea liniștea necesară pentru a se concentra exclusiv pe o pregătire care să le asigure o evoluție cât mai bună”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.
  PRECIZĂRI: Cota de 0,5 % se virează în conturile colectoare deschise în structura clasificației bugetare la Trezoreria Statului. Sumele prevăzute se transferă de unitățile Trezoreriei Statului la datele 1 și 15 ale fiecărui luni în conturile de venituri proprii ale Ministerului Tineretului și Sportului. Potrivit unui comunicat oficial, o pătrime din sumele realizate prin transferul cotei de 0,5% în bugetul Ministerului Tineretului și Sportului merge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, fiind susținută astfel și mișcarea olimpică (cf. Legii Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000).
  Această prevedere reprezintă un motiv în plus, pe lângă eliminarea inechităților prevederile OUG 114, ca această lege să fie cât mai repede promulgată.