Opera Națională București pregătește daruri DE COLECȚIE pentru melomani! Instituția prezintă în săptămâna 15 – 21 februarie 2021 trei titluri celebre din repertoriul universal și vă invită în Sala Mare de Spectacole să ne bucurăm împreună de emoția coregrafiilor de balet și a interpretărilor vocal simfonice de excepție.

Miercuri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul „Carmina Burana” de Carl Orff. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. În toate creațiile lui Orff accentul s-a concentrat pe elementul ritmic. Ritmurile acestuia au fost tot timpul inteligibile, limbajul său fiind caracterizat prin simplitatea temelor, care s-au tradus de cele mai multe ori printr-o accentuată tendință populară. Toate aceste trăsături sunt prezente în cantata scenică „Carmina Burana”.

Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18:30, vă propunem spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Spectacolul readuce în atenția publicului celebra poveste emoționantă a curtezanei care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul.

Duminică, 21 februarie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” în coregrafia lui Edward Clug. Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurată ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

IMPORTANT:

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

*Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii în link-ul: https://operanb.ro/vouchere