Emoționant, necesar, de văzut și de… gustat cu sufletul: Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 14 aprilie 2019, la spectacolul „A(m) iubi(t) iubirea”, după Nina Cassian, coordonat artistic de regizoarea Cătălina Buzoianu, cu Roxana Guttman, Mihai Nițu și Naomi Guttman, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, începând cu ora 19.00.
Deoarece poeta a murit la 14 aprilie 2014, acest spectacol este dedicat memoriei sale.
Poetă, traducătoare şi eseistă, Nina Cassian s-a născut la 27 noiembrie 1924. La naştere, se numea Renée-Annie Cassian-Mătăsaru.
În 1940, Tudor Arghezi îi spunea sentenţios: „Talent incontestabil!“, după ce îi citise un caiet de versuri.
Prima sa poezie publicată în ziarul „România liberă“ în 1945, care a şocat prin stil, are un titlu teribilist pentru o poezie de debut: „Am fost un poet decadent“.
Nina Cassian a îmbrăcat veșminte de muză. Le-a purtat cu o senzualitate desăvârșită, cu seninătate și mai ales cu stil. A fost autentică și fascinantă. Merită RESPECT și MEMORIE VIE!
„Fiecare nouă iubire este o speranţă”, obişnuia să spună Nina Cassian.
Spectacolul, spun organizatorii, s-a născut din dorința și nevoia de a spune lucrurilor pe nume, iubirii pe nume, trădărilor, viselor, VIEȚII pe nume. Toate vin să întregească imaginea a ceea ce ar trebui să ne vegheze clipele vieții, IUBIREA.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 14 aprilie 2019, la spectacolul „A(m) iubi(t) iubirea”, după Nina Cassian.