În ceea ce privește confortul în locuință, exista foarte multe aspecte pe care trebuie să le luam în considerare pentru a obține asta. Nu este vorba doar de mobilier și de decorațiuni ci și de alte lucruri chiar mai importante precum nivelul de lumină naturală și artificială, cât de aerisit este spațiul precum și nivelele de umiditate, care, în exces, afectează nu numai rezidenții cât și mobilierul și alte lucruri din casa. Soluția eficientă este fără îndoială un dezumidificator, un aparat cu ajutorul căruia se poate menține un nivel de umiditate potrivit într-o locuință.

Există desigur și alte echipamente și soluții prin care să controlăm ușor și fără stres nivelul de umiditate dintr-o casa. Unul dintre acestea este Mursec Eco, disponibil la cei de la Life Art. Acesta este un aparat care ne ajută să îndepărtam umiditatea ascendentă. Cum funcționează acesta? Ei bine, dispozitivul emite impulsuri pe o frecvență scăzută care acționează asupra moleculelor de apă și le schimba polul ceea ce înseamnă că prin asta, se poate scădea nivelul umidității din sol și dintr-un spațiu, închis sau deschis.

O altă întrebare normală ar fi de ce merită să facem o astfel de achiziție sau mai degrabă, care sunt avantajele? Acestea sunt multiple. Comparativ cu alte echipamente, acesta este mic, compact și nu necesită spațiu de amplasare pe podea sau in alte locuri ci mai degrabă îl putem monta pe un perete. Tehnologia wireless ne permite, prin intermediul aplicației dedicate, să îl controlăm de la distanță, de oriunde, chiar și atunci când suntem plecați de acasă și dorim să menținem nivelul de confort dorit în locuință iar procesul de electroosmoza se va desfășura fără probleme.

Față de altă sisteme, precum cele ce necesită instalarea prin perete iar mai apoi refacerea stratului de material, vopsea și nu numai, nu necesită decât un suport ca o agățătoare sau ceva similar. Astfel, deranjul este minim.

Și în ceea ce privește consumul de energie electrică, Mursec Eco se descurcă de minune, având un consum annual chiar foarte mic. Astfel, nu trebuie să ne facem griji că facturile vor fi mai încărcate decât în mod normal.

Având un nivel de umiditate crescut în sol, primii afectați vor fi pereții, în special acolo unde vorbim despre subsoluri sau perete. Asta pentru că, prin material, umiditatea are tendința de a urca și astfel, în timp, mai ales acolo unde un spațiu nu este încălzit mult timp, tencuiala și nu numai, vor fi afectate, iremediabil. Asta înseamnă că vă fi nevoie de noua zidărie și noi straturi de materiale, cu costuri fără îndoială ridicate și care necesita desigur și timp investit. Eliminând acest risc, un perete, o locuință practic, va rămâne în stare bună mult mai mult timp și astfel, va putea fi locuită sau utilizată în alte scopuri fără niciun risc asupra sănătății noastre și nu doar atât.

Și mobilierul din lemn precum și obiecte ce atrag rapid umiditatea pot fi afectate în timp și, că și pereții, și acestea pot avea un cost de reparare sau înlocuire mare. Este ușor să nu ne dăm seama de asta la început ci doar atunci când este deja prea târziu însă este mult mai bine să fim prevăzători și să luăm încă din start masurile necesare. 

Una dintre utilizările frecvente ale unui astfel de dispozitiv este în construcții acolo unde de dorește uscarea rapidă, eficientă și uniformă a pereților proaspăt lucrați. Fie că vorbim despre un strat de tencuială, tinci sau vopsea, prin intermediul lui Mursec Eco uscarea se vă realiza rapid și astfel, peretele vă fi “finalizat” mult mai repede. Această metodă este foarte utilă acolo unde se dorește mutarea imediată într-un spațiu proaspăt amenajat. (P)