Teribil: În această dimineață, în jurulorei 9.00, o explozie a avut loc în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti, luni, 14 august, iar primele informații arată că ar fi fost vorba despre o mină marină.

Acum există temeri că ar mai exista încă un element explozibil în apă, astfel că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri care să cerceteze zona cu minuțiozitate.

ISU transmite că a fost informat prin apel la 112.

Întregul areal a fost securizat și atrage atenția că zona rămâne sub atentă supraveghere, pentru a fi evitată o tragedie.

„Cu privire la explozia semnalată în această dimineață în zona digului din zona Costinești, Garda de Coastă verifică situația la fața locului. Vă rugăm să va adresați către ei pentru detalii. În ceea ce privește cea de a doua mină semn.alată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată.Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situație”, au transmis oficialii MApN.

N-a fi exclus, spun experții,ca mina care a explodat să se fi atins de dig și asta ar fi cu atât mai grav cu cât, în cazul în care ar fi fost turiști pe dig, s-ar fi putut întâmpla o nenorocire. De asemenea cei care investighează cazul sunt depărerec minele ar fi aduse de curenții marini.

foto: ziare.com