Peste 1.000 de elevi ai unor școli și licee din Ilfov, din capitală, dar și din alte localități din țară s-au bucurat, în ultimul an, de beneficiile SmartLab Măgurele. Acesta este primul laborator educațional digital inteligent din județul Ilfov.

Fie că au luat lecții de robotică, fie că au lucrat cu roboți de ultimă generație sau cu imprimante 3D ori au participat la concursuri, elevi de la clasele a III-a până la a XII-a au luat contact cu educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

O inițiativă a Asociației Măgurele Science Park, Smart Lab Măgurele a fost creat cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov și al Asociației INACO și a funcționat, în primele luni (perioada noiembrie 2019 – martie 2020) ca un centru after – school.

Astfel, trebuie apreciat faptul că grupe de elevi de la clasa a III-a până la clasa a X-a – atât de la Liceul Teoretic “Horia Hulubei” din Măgurele, cât și de la alte unități de învățământ din județul Ilfov și din capitală au desfășurat aici numeroase și mai ales… ingenioase activități.

foto: Primaria Magurele, andreeapaul.ro