Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a discutat marţi, cu Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, despre situaţia Patinoarului ”Mihai Flamaropol”. Trebuie știut că, la un moment dat, construcţia în cauză a fost sistată în urma unui litigiu, precum şi despre eventualele soluţii de reluare a lucrărilor.

„Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut astăzi o întâlnire cu Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, pe tema infrastructurii sportive la nivelul Municipiului Bucureşti. Discuţiile s-au concentrat în jurul situaţiei juridice a Patinoarului ‘Mihai Flamaropol’, transmis din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în vederea realizării unor investiţii de refacere. Din păcate, obiectivul nu este încă finalizat, ca urmare a situaţiei litigioase generate de acţiunile aflate pe rolul instanţelor de judecată, astfel că cele două părţi doresc să exploreze în continuare posibile soluţii pentru a oferi bucureştenilor, dar şi sportului, o rezolvare a acestei nevoi”, precizează reprezentanții MTS pe contul Facebook al instituției.

Primăria Municipiului Bucureşti a decis rezilierea contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol în iunie 2019, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiţii au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situaţiei.

Lucrările la patinoar, începute în anul 2017, sunt executate, pînă la acest moment, în proporţie de 35%. Au fost finalizate lucrările de fundare, pentru corpurile de clădire A, B, C şi D şi lucrările de suprastructură ale Corpului A, cu excepţia etajului tehnic.

Ministrul Eduard Novak a expus în cadrul întâlnirii viziunea sa cu privire la viitorul sporturilor pe gheaţă – hochei, patinaj viteză (short track) şi patinaj artistic – precum şi un proiect de integrare prin sport a copiilor cu dizabilităţi.

Potrivit informațiilor oficiale, în perioada următoare vor avea loc noi întâlniri şi contacte între MTS şi Primăria Capitalei, precum şi la nivelul altor autorităţi, pentru explorarea posibilităţilor de colaborare instituţională în vederea realizării unor proiecte de infrastructură sportivă la nivelul Municipiului Bucureşti, care să deservească atât publicul larg, cât şi sportivii.