Pentru buna desfășurare a Summit-ului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană, eveniment care va avea loc peste câteva zile numai, în municipiul Sibiu, este necesară instituirea unor măsuri speciale de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului.Pentru buna desfășurare a Summit-ului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană, eveniment care va avea loc peste câteva zile numai, în municipiul Sibiu, este necesară instituirea unor măsuri speciale de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului.[/caption] Pentru buna desfășurare a Summit-ului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană, eveniment care va avea loc peste câteva zile numai, în municipiul Sibiu, este necesară instituirea unor măsuri speciale de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului.
 
Autoritățile locale explică: Măsurile adoptate, normale și necesare, sunt gândite astfel încât viața comunității să decurgă firesc, în condițiile unui astfel de eveniment major, cu impact internațional.

În data și intervalul orar menționate accesul pietonal pe următoarele străzi și în următoarele piețe va fi posibil doar pentru riverani:
• Cetății, între intersecția str. Cetății – Nicolae Bălcescu și ieșirea din parcarea “Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici și Ghe. Magheru;
• Piața Mare nr. 6, 2, 1 și str. Samuel von Brukenthal nr. 1-4;
• Piața Mică, Piața Huet (în cazul acestor două piețe, accesul pietonal va fi restricționat începând din data de 8 mai, ora 6 până în data de 9 mai, ora 20).
Cei domiciliați în aceste zone vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces.
Angajații societăților comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde își desfășoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.
Turiștii cazați în unitățile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

ATENȚIE: Sibienii și turiștii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N.Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N.Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă.

La evenimentul din 9 mai, la Sibiu vor fi prezenți Cancelarul Germaniei- Angela Merkel și Președintele Franței- Emmanuel Macron.
Potrivit organizatorilor, vor participa 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi peste 800 de jurnalişti din lumea întreagă.

Foto: adventure-tours.ro