Primăria Municipiului București, prin Creart, a organizat în perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a 10-a ediție a târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiții și Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.
Evenimentul, unul, iată, devenit el însuși tradiție, s-a adresat bucureștenilor care au petrecut Sărbătorile Pascale în Capitală, dar și turiștilor, și a valorificat roadele artei populară și tradițiile autentice, adunând producători și trudnici meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc cu mândrie și taină tehnicile de lucru și rețetele românești transmise din generație în generație.
Târgul de Paști a reprezentat și anul acesta un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodăriile țărănești și a meșterilor tradiționali, creând astfel o punte între mediul rural și cel urban.
Potrivit organizatorilor, aproximativ 15.000 de vizitatori au putut descoperi, la cele peste 70 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești care pun în lumină har bunilor meșteri și produse culinare, dar și o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde și specialități de sezon: ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și decorațiuni pentru masa de Paști, cozonaci, prăjituri de casă, pască etc.
De asemenea, timp de zece zile, meșterii populari au dezvăluit, în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere a ouălor- meșteșug spectaculos și unic în lume, decorare și gravare a ouălor de Paști, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănuși sau de prelucrare a lemnului, pentru obținerea diverselor obiecte sau unelte din gospodărie. 

Foto: www.facebook.com/pg/TraditiisiFlorideSarbatori

Aproximativ 15.000 de vizitatori au putut descoperi, la cele peste 70 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești care pun în lumină har bunilor meșteri și produse culinare.