Rugăminte pentru pescarii de pe Lacul Morii (și nu numai!): NU MAI ARUNCAȚI GUTA și cârligele de care nu mai aveți nevoie în ape s

au pe maluri!„Cufundarul polar din imagini a fost fotografiat în zona de vărsare a Dâmboviței în Lacul Morii. Are ciocul înfășurat în gută și e de așteptat ca aceasta să îi creeze dificultăți în procurarea hranei. Alteori, guta se înfășoară în jurul picioarelor sau aripilor și păsările nu mai pot să zboare. Nu de puține ori, guta sau cârligele le intră în carne, provocându-le răni.

Cu mențiunea că imaginile sunt destul de dure, dar cu final fericit, vă sugerăm să vedeți și clipul din primul comentariu, în care o rață prinsă în gută este salvată de la înec. Filmarea a fost făcută tot acolo, și după cum spun cei care postează imagini pe grupul de Facebook Păsări de pe Lacul Morii și zona Chiajna, problema este una frecventă”, transmit reprezentanții Rețelei pentru Natură Urbană (Organizaţie pentru protecţia mediului înconjurător).

Linkul grupului este acesta:

https://www.facebook.com/groups/896365984245409

Prin urmare, dacă obișnuiți să mergeți la pescuit (oriunde, nu doar pe Lacul Morii), vă rugăm să NU aruncați gută, cârlige sau alte deșeuri pe mal sau în apă.

Dacă vedeți pescari care fac acest lucru, vă rugăm, atrageți-le atenția.

Dacă în plimbările pe malul apei vedeți gută sau cârlige aruncate de pescari, vă rugăm, strângeți-le și aruncați-le la coșul de gunoi.

Nu în ultimul rând, dacă vedeți orice vietate rănită din cauza acestor deșeuri, apelați la Fundaţia Visul Luanei.

P.S. 1: Grupul Păsări de pe Lacul Morii și zona Chiajna este administrat de prietenii de la SOR Bucureşti.

P.S. 2: Dacă ați ajuns până aici, ne-ar ajuta să dați share acestei postări”.

Credit foto: Oana Angelescu.