DE LUAT ÎN SEAMĂ: Tot mai mulți preșcolari, elevi și studenți merg la cabinetele stomatologice din rețeaua de medicină școlară, administrată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Potrivit statisticilor, în ultimele 6 luni, numărul tratamentelor dentare a crescut de patru ori (12.611, în martie 2019, față de 3.356, în septembrie 2018) iar numărul consultațiilor s-a dublat (9616 în martie, față de 5362 în septembrie). Creșterea s-a datorat condițiilor foarte bune din aceste cabinete stomatologice, după ce au fost dotate cu echipamente medicale moderne și după angajarea personalului medical.
Potrivit ASSMB, în total, investițiile în echipamente, mobilier medical și materiale sanitare se ridică la 3 milioane de lei (aproximativ 700.000 euro).
Preșcolarii, elevii și studenții beneficiază de tratamente stomatologice gratuite tot anul (inclusiv în vacanțe) – sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare, precum și de cele două proiecte de aplicare de aparate ortodontice mobile și fixe. 

Precizare: La inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a dotat anul trecut cabinetele stomatologice din școli și universități cu 50 de unituri dentare complete și 84 de sterilizatoare cu abur, urmând a se achiziționa unele noi, astfel încât toate cele 150 de cabinete să fie dotate cu aparatură modernă. 
În momentul de față, în București, sunt 150 de cabinete stomatologice în grădinițe, școli și universități, unde lucrează 115 medici și 61 de asistente. În prezent, sunt în curs de desfășurare concursuri pentru ocuparea posturile vacante.

Potrivit statisticilor, în ultimele 6 luni, numărul tratamentelor dentare a crescut de patru ori (12.611, în martie 2019, față de 3.356, în septembrie 2018) iar numărul consultațiilor s-a dublat (9616 în martie, față de 5362 în septembrie).