„Am montat, fără să anunțăm, dar cu intenția de a testa, a primul rastel de biciclete de lângă o stație de metrou din Sectorul 6. Astăzi a apărut prima bicicletă!

Suntem foarte interesați și am bugetat deja soluții pentru ceea ce specialiștii în mobilitate numesc “last mile”. Ultima milă. Adică acele soluții de transport pentru distanțe mici care să le asigure oamenilor transportul de la metrou/autobuz și până acasă (biciclete, trotinete etc.) Am văzut multe propuneri despre cum ar trebui să arate aceste rasteluri, unele cu acoperiș, altele cu pereți, cu camere si panouri solare, scumpe si greu de întreținut. Eu sunt adeptul principiului “simply the best!” așa că am optat pentru cea mai simplă soluție.

În Amsterdam bicicletele stau în ploaie și nu pățesc nimic. Și sțiți care este frumusețea? Rastelurile nu sunt cumpărate de la nicio firmă (și, evident, nici la suprapreț) ci sunt făcute cu forțe proprii de către ADP Sector 6 la o treime din prețul de pe piață. O altă veste este că am bugetat deja și “garaje” pentru biciclete, cu 50 de locuri pe bucată, pe care le vom monta în zonele cu locuire densă, la cca. 1-2 km de gurile de metrou, pentru ca oamenii să aibă unde-și lăsa bicicleta noaptea, sub cheie, ca să nu le mai urce pe scări sau cu liftul. Am comandat pentru anul acesta doar 6 bucăți, ca să pilotăm, să vedem dacă există cerere. Dacă soluția va fi confirmată, la anul vom bugeta mai multe (dacă vreți să vedeți cum vor arăta, dați pe google parcări bicilete Cluj)”, , a explicat pe Facebook primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.