Daniel Petrescu- șeful Statului Major al Apărării:  „În cadrul vizitei pe care o desfășor în SUA, ieri, 13 iulie, m-am întâlnit cu membrii „Center for European Policy Analysis” (CEPA) și „Atlantic Council”, două prestigioase think-thank-uri cu sediul la Washington, care promovează, în mod constant, în mediul diplomatic și guvernamental american situația din regiunea Mării Negre și provocările cu care se confruntă NATO.

Discuțiile cu membrii CEPA și Atlantic Council, dintre care cei mai cunoscuți sunt amiralul (ret.) James Foggo, generalul-locotenent (ret.) Ben Hodges, ambasadorul Daniel Fried, Frank Kramer și prof. Harlan Ullman, au vizat situația de securitate din zona Mării Negre și progresele înregistrate de Armata României în domeniul modernizării.

În cursul zilei de astăzi, m-am întâlnit cu membrii „The Heritage Foundation” și cu șeful Gărzii Naționale a SUA, generalul Daniel R. Hokanson. Întâlnirea a facilitat o mai bună înțelegere a priorităților americane și cum acestea pot conduce la o cooperare intensificată, în beneficiul ambelor forțe armate”.