Premierul Florin Cîțu a avut luni, 18 ianuarie, o rundă de consultări cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021, dar și pentru asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung.

Cu această ocazie, au fost aduse în discuție principalele probleme cu care se confruntă administrația locală în ceea ce privește bugetele proprii și au fost avansate mai multe soluții, care urmează să fie convenite cu guvernul.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea existenței unor principii la baza construcției bugetelor locale, pentru transparență și predictibilitate, care să includă destinații clare ale fondurilor și standarde de cost stabilite pragmatic.

Reforma în administrația locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici și pentru a fi generată dezvoltare, a fost de asemenea abordată în context, ca temă de reflecție pentru găsirea unei formule optime, în parteneriat cu guvernul.

La reuniune a mai participat, din partea Guvernului, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.