„Am avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, aflat în vizită oficială în România.

Discuțiile au vizat situația din Ucraina, impactului asupra sectorului energetic european și importanței implementării comune a sancțiunilor la adresa Rusiei.

Statele membre UE trebuie să diversifice rapid sursele de energie pentru eliminarea dependenței energetice a Uniunii și să lucreze pentru implementarea de soluții care să amelioreze conectivitatea.

Am vorbit despre experiența României în sectorul energiei nucleare, evidențiind  disponibilitatea cooperării în domeniu cu Lituania.

Țara noastră este interesată să beneficieze de experiența recentă a Lituaniei în pregătirea aderării la OCDE, precum și de colaborarea în sectorul tehnologiei financiare.

Republica Moldova necesită sprijin financiar în vederea gestionării crizei umanitare și pentru a își consolida securitatea energetică.

Am pledat în favoarea susținerii cererilor de aderare la Uniunea Europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei!”, a transmis premierul.