Primarul Dan Tudorache și edilul Sectorului Ҫankaya (Ceankaya), Alper Tașdelen, au semnat, săptămâna trecută, la Ankara, o înțelegere de cooperare între cele două administrații pe care le conduc.

Acordul va facilita schimburile culturale, educaționale și de afaceri între Sectorul 1 al Municipiului București și sectorul partener din Capitala Turciei, pentru un serviciu public performant.

Pe perioada vizitei oficiale, reprezentanți ai municipalității Çankaya i-au prezentat Primarului Dan Tudorache proiectele și serviciile lor și au organizat vizite la câteva obiective, printre care: cafeneaua socială pentru persoanele cu dizabilități Ҫengel Cafe și Parcul tehnologic pentru copii Ǔgur Mumcu Park.

De asemenea, Edilul Sectorului 1 a vizitat și Spitalul „Bilkent Healthcare Campus Ankara”, cu o capacitate de 3.800 de paturi, cel mai mare spital din regiune, care va fi inaugurat luna aceasta.

Delegația română a fost însoțită la evenimentele oficiale de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă.