Săptămâna trecută, Primaria Sectorului 6 a făcut un exercițiu pentru spălarea străzilor, „din care să învățăm înainte de campania de curățenie generală pe care o vom demara în curând”, a scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare.

„Am făcut acest exercițiu pe Bd. Iuliu Maniu si pe str. Valea Lungă din cartierul Militari. Ce am învățat: În ceea ce privește coordonarea între politie, salubrist, operatorul de ridicări de mașini: Firma de salubrizae și Poliția Locală nu au acționat conform discuției purtate la ședințele de pregătire, motiv pentru care vom desemna o persoană care să preia comanda pentru toate forțele participante la acțiune. Locuitorii răspund neasteptat de bine (sub 10% nu au raspuns solicitarii de mutare voluntară a autoturismului).

Putem realiza un rezultat foarte bun fara sa oprim traficul, iar la aceste interventii identificam si autoturismele abandonate, pe care le ridicăm direct și le transportăm în parcul auto ce va fi amenajat special dacă Primăria Capitalei ne dă terenul cerut cu doua luni în urmă. Acum avem formula exacta pentru calculul timpului de ridicat/mutat masini. Deci, putem calcula exact cand incepem sa ridicam/mutam, cand incepem maturat/spalat, cand recomandam sa revina in parcare. Ne trebuie o procedura exacta operatiunea propriu-zisa de maturat/spalat manual si mecanizat (operatiune, utilaje, oameni)”, a mai scris edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina sa de socializare.