PRIMARUL SECTORULUI 5, CRISTIAN POPESCU PIEDONE A DISPUS MAI MULTE ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE PE RAZA SECTORULUI.

Concret: Din dispoziția Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în nopatea de vineri spre sâmbătă, a avut loc o acțiune desfășurată de Poliția Locală, care a avut ca scop combaterea consumului de droguri, a prostituției și a tulburării liniștii publice, pe raza Sectorului.

La acțiunea de anvergură au participat Iulian Constantin Cârlogea, city manager, Florin Chioran, director general în cadrul Direcției Generale de Poliție Sector 5 și Cornel Stana, director executiv în cadrul Direcției de Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice.

Echipa de intervenție a descoperit mai multe ace și seringi ce se aflau asupra mai multor persoane identificate în zonă.

De asemenea, Poliția Locală Sector 5 a depistat mai mulți cetățeni care, după ce consumau semințe, aruncau cojile și resturile pe trotuare. Aceștia au fost mobilizați să curețe imediat locul și au fost sanctionați pentru aruncarea cojilor pe domeniul public.

În urma raziei efectuate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 8800 lei, după cum urmează:

– 9 sancțiuni conform Legii nr. 6/1991, în valoare de 5600lei;

– 4 sancțiuni conform H.C.G.M.B. nr. 120/2010, în valoare de 3200 lei.

Primarul Sectorului 5 a anunțat că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru ca aceste fenomene precum prostituția și consumul de droguri să nu mai aibă loc pe străzile sectorului, iar cetățenii să înțeleagă că străzile din sector nu țin loc de gropi de gunoi.