Prima unitate de mari arși contruită după 20 de ani în România a fost inaugurată astăzi la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”,  unde pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale. 

Special reconfigurată pentru asigurarea tuturor funcțiunilor medicale, în condiții de maximă siguranță, noua unitate pentru marii arși cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde. 

Totodată, sală de operații pentru urgențe va putea fi utilizată și de alte specialități, în funcție de necesitate.

În plus, sălile au pereți și tavane din inox, iar toate suprafețele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele au pereți vitrați, care să permită controlul vizual al pacienților. 

”Astăzi este o zi cu totul specială, o zi în care dovedim încă o dată în plus că se poate. Se poate să răspundem nevoilor oamenilor, pentru că pe lângă nevoia de infrastructură, de educație, poate mai mult decât oricând, nevoia serviciile medicale de calitate desfășurate într-un mediu corespunzător este mai mare decât oricând. Pentru Sectorul 4, chiar dacă din punct de vedere al bugetului suntem printre cele mai sărace sectoare din Capitală, sănătatea a reprezentat și reprezintă o prioritate. Astăzi am finalizat lucrările la unitatea de mari arși de laa Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și dăm cheile conducerii spitalului și mediciilor care urmează să trateze pacienți în această unitate. Vreau să le mulțumesc din suflet acestor oameni care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru realizarea acestui proiect extrem de important atât pentru cetățenii acestui sector, ai Bucureștiului cât și ai celor din zonele limitrofe ale Capitalei. Am demonstrat că putem să distribuim proiecte la cheie”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Costurile acestei investiții se ridică la 7.500.000 lei cu TVA, bani alocați din bugetul Primăriei Sectorului 4.