Un sector mai verde, un aer mai curat și un mediu mai sănătos. Un loc în care să trăiești precum în marile orașe europene. Asta poate să devină Sectorul 4, grație soluțiilor pe care primarul Daniel Băluță le-a identificat deja și pe care le va pune în practică în perioada următoare pentru a continua să crească nivelului de trai al oamenilor din sudul Capitalei. 

Edilul Sectorului 4 s-a aflat într-o vizită de lucru în Franța, unde, timp de mai multe zile, a participat la diverse întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale franceze, de la care a preluat mai multe idei de proiecte de dezvoltare urbană. Astfel, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu viceprimarul orașului Bordeaux, Celine Papin (foto), primarul Daniel Băluță a abordat subiecte referitoare la îmbunătățirea calității aerului, prin dezvoltarea transportului public, a reducerii poluării generate de traficul intens, precum și a măririi suprafețelor spatiilor verzi, a parcurilor și a grădinilor publice. 

Totodată, edilul a discutat despre soluțiile eficiente în gestionarea deșeurilor, în sortarea și depozitarea acestora, precum și despre dezvoltarea durabilă a Sectorului 4. Această întâlnire cu reprezentanții primăriei din Bordeaux vine în completarea unei alte dezbateri pe care primarul Daniel Băluță a avut-o zilele trecute cu oficialii metropolei franceze Montpellier, referitoare la optimizarea sistemului de parcări, la creșterea gradului de confort urban precum și implementarea conceptelor de Green-Deal și Bauhaus European, în vederea realizării unor proiecte similare în Sectorul 4.

Tot la Montpellier, primarul Daniel Băluță a avut întâlniri și cu reprezentanți ai diasporei românești din Franța, alături de care a discutat despre viitoarele colaborări în domeniul cultural.

“Continuăm să căutăm și să găsim cele mai bune soluții pentru locuitorii Sectorului 4 care așteaptă din partea noastră măsuri concrete menite să le facă viața mai bună. Ne dorim să aducem în sectorul nostru cele mai eficiente și demonstrate practici de dezvoltare urbană din marile orașe europene pentru că avem cu toții dreptul la o viață mai bună, într-un oraș curat, prietenos și sigur”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.