Astăzi, 7 martie a.c., primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Germană, în demersul identificării celor mai fiabile și eficiente proiecte de colaborare economică, pe care autoritatea locală le-ar putea implementa în cadrul unor parteneriate cu diverse companii din Germania, al căror domeniu de activitate vizează conceptul de dezvoltare urbană sustenabilă. 

În cadrul întrevederii, delegația Camerei de Comerț Româno-Germane, condusă de directorul general, Sebastian Metz, și-a exprimat interesul în privința oportunităților de investiții oferite de noul hub economic dezvoltat pe Șoseaua Berceni. Zona în care unul dintre cei mai mari producători mondiali de doze de aluminiu, Canpack, derulează deja o investiție de 50 de milioane de euro într-o linie de producție de ultimă generație, oferă un acces rapid în sudul Bucureștiului, datorită investițiilor permanente ale Primăriei Sectorului 4 în infrastructura rutieră. 

Astfel, lărgirea arterei de circulație de la 2 la 4 benzi, amenajarea parcărilor de tip park&ride și, nu în ultimul rând, construcția stației de metrou „Tudor Arghezi”, prelungirea magistralei M2 până în comuna Berceni precum și amenajarea unui sens giratoriu în apropierea Șoselei de Centură, toate aceste facilități conduc către fluidizarea traficului înspre și dinspre centrul orașului.

Totodată, investițiile constante în domeniul digitalizării interacțiunilor dintre  administrația locală și contribuabili precum și în cel al soluțiilor smart city, smart living și smart enviroment constituie tot atâtea posibilități de cooperare cu parteneri puternici, menite să genereze condiții de trai mai bune pentru locuitorii Capitalei și să reducă polarizarea socio-economică între nordul și sudul Bucureștiului. 

„Pentru o dezvoltare durabilă a sectorului nostru trebuie să avem alături parteneri puternici și cu experiență. Am avut astăzi deosebita plăcere să îl întâlnesc pe directorul Camerei de Comerț Româno – Germană, domnul Sebastian Metz, cu care am discutat despre oportunitatea unor investiții germane în Sectorul 4. A fost o primă întâlnire care sper, ca în timp, să se transforme într-o prietenie de durată, benefică atât pentru comunitatea noastră, cât și pentru cea germană”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.