„Dacă acum vedem atât de multe realizări în Sectorul 3 este pentru că există fonduri europene și pentru că am reușit să le accesăm. Da, s-a muncit și se muncește foarte mult, dar, fară aceste fonduri de la Uniunea Europeană nu eram aici”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 23 aprilie 2019, la sediul Primăriei Sectorului 3, alături de comisarul european, Corina Crețu.
„Dar, dacă suntem bucuroși să prezentăm cifre care arată rezultatele pe care le-am înregistrat, nu pot să nu remarc, în egală măsură, că avem și dificultăți. Aceasta în sensul în care, noi, ca sector avem o zonă restrânsă în care putem accesa fonduri UE. Pe cele mai multe domenii nu suntem eligibili și aici, aș face un apel către dumneavoastră, doamna comisar, dar și către Guvern, către autoritățile naționale, să găsim pârghii ca sectoarele să fie eligibile pe mai multe linii de finanțare, ca să ne putem dezvolta, să putem să muncim pentru proiectele de care avem nevoie în comunitate” a completat edilul.
„Mă bucur că sunt astăzi aici și este important să subliniez că, prin cererile de finanțare aplicate de către Sectorul 3, banii europeni au contribuit în mod vizibil la dezvoltarea acestuia. Cred că toți primarii au ceva de învățăt din experiența Sectorului 3 și vă felicit că v-ați dat seama că trebuie să aveți un personal calificat în vederea accesării de bani europeni. (…) Sectorul 3 este campion pe țară la reabilitarea termică, dar și la îmbunătățirea mediului de afaceri”, a declarat Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.
 În cadrul conferinței s-a prezentat și o situație cu privire la numărul de proiecte contractate, de Primăria Sectorului 3, prin programele de finanțare, printre care: reabilitarea termică a blocurilor, îmbunătățirea infrastructurii școlare, accesul cetățenilor la informațiile de interes public, creșterea siguranței și prevenirea criminalității, eficientizarea procesului administrativ.
Dintre beneficiile obținute de către Primăria Sectorului 3 prin accesarea fondurilor europene amintim reabilitarea termică a nu mai puțin de 885 de blocuri, până în prezent, însumând 64.553 de apartamente, cele mai multe finalizate, altele în execuție. Pentru Programul Operațional Regional 2014- 2020, Primăria Sectorului 3 a mai depus alte 24 de proiecte ce se află în curs de contractare, pentru 224 de blocuri, respectiv 43.455 de apartamente. În același exercițiu financiar sunt vizate și reabilitarea și modernizare a 18 unități școlare.
Precizare: Proiectele au fost depuse prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Programul Operațional Regional 2014-2020, Programul Operațional Regional București-Ilfov (POR BI), Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Programul Operațional Capital Uman 2014-202, Programul URBACT III etc.

sursa foto: primarie3.ro

Dintre beneficiile obținute de către Primăria Sectorului 3 prin accesarea fondurilor europene amintim reabilitarea termică a nu mai puțin de 885 de blocuri, până în prezent, însumând 64.553 de apartamente.