Primăria Sectorului 1 vrea CURĂȚENIE! Drept pentru care, administrația continuă campania de eliberare a domeniului public de mașinile abandonate care… nu doar că întrețin un aspect dezolant, neplăcut, dar încurcă circulația sau ocupă inutil locuri de parcare.

Imediat ce primarul a semnat dispoziția de ridicare a mașinilor abandonate, Poliția Locală Sector 1 a început operațiunile de ridicare.

Până acum, polițiștii locali din Sectorul 1 au ridicat, prin dispoziție, de pe domeniul public un număr de 42 de vehicule abandonate, iar 177 de vehicule au fost ridicate de pe străzi de către proprietari în urma somării acestora.

Mai mult, trebuie știut că de la începutul anului și până în prezent, au fost identificate alte 366 de mașini abandonate, numărul total de astfel de autovehicule aflate în evidența polițiștilor locali fiind de 1229.

***

Potrivit Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, mașinile abandonate sunt acele autovehicule care se află pe domeniul public sau privat al statului de cel puțin 6 luni, al căror proprietar sau deținător legal este cunoscut și despre care există indicii că nu mai îndeplinesc condițiie de circulație.

Acțiunile de identificare și ridicare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe străzile Sectorului 1 vor continua până când domeniul public va fi eliberat, iar orașul va fi redat oamenilor.

foto: ziare.com