Marţi, 18 iunie, Secretarul Adjunct Interimar pentru Securitate Internă al SUA, Vice-Amiralul David Pekoske, a avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan la sediul Ministerului Afacerilor Interne.
Secretarul Adjunct Interimar al SUA pentru Securitate Internă i-a mulţumit doamnei ministru Carmen Dan pentru angajamentul continuu al României faţă de Parteneriatul Strategic.
 Mai exact, potrivit unui comunicat oficial transmis de Ambasada SUA la București, cei doi au discutat modalităţile de consolidare a cooperării între instituţiile de aplicare a legii şi de soluţionare comună a preocupărilor legate de migraţia ilegală şi ameninţările hibride.
În contextul dat,  Secretarul Adjunct Pekoske a evidențiat strânsa cooperare şi colaborare dintre agenţiile americane şi româneşti de aplicare a legii.  Cele două părți s-au referit și la includerea României în Programul Visa Waiver, fiind recunoscute progresele înregistrate până în prezent.  
Înaltul oficial american se află la Bucureşti pentru Reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc miercuri, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

Foto: wikipedia.org

 Secretarul Adjunct Pekoske a evidențiat strânsa cooperare şi colaborare dintre agenţiile americane şi româneşti de aplicare a legii.