Aseară și astă noapte, au fost peste 400 de intervenții ale ISU în București și ilfov, în urma urgiei apelor care a transformat mai multe bulevarde și parcuri în… lacuri cu valuri care au îngrozit pe toată lumea.

În timpul furtunii puternice care a lovit Capitala, noaptea trecută, oamenii au fost avertizati cu mesaje Ro-Alert să nu părăseasca locuintele și să-și ia masuri sporite de protectie din cauza vremii extreme. Circulația a fost oprită pe mai multe străzi din cauza puhoaielor de apă. Si Centrul vechi a fost complet inundat.

ISU B-IF a centralizat efectele furtunii -iarcifrele spun tot:

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 05:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenții (331 în București și 66 în județul Ilfov).

Acestea au constat în:

– 327 de inundații

– 60 de copaci căzuți

– 7 stâlpi de electricitate

– și 3 acoperișuri luate de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben, pentru Municipiul București și județul Ilfov, în perioada, 14.06.2024 ora 12:00 – 14.06.2024 ora 23:00.

 În intervalul menționat, se vor semnala: instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Foto: ziare.com, stirileprotv.ro, YouTube, antena3.ro