„Pe negândite”: Vacanța de primăvară va fi prelungită cu 3 săptămâni (2 aprilie 2021 – 4 mai 2021) iar Evaluarea Națională va avea loc după Bacalaureat, în perioada 5-8 iulie.

  • Structura anului școlar se modificăVacanța de primăvară va fi în intervalul 2 aprilie – 4 mai și cuprinde sărbătorile pascale. Luna aprilie, cea mai critică din punct de vedere  epidemiologic va beneficia de scăderea mobilității elevilor.
  • Examenul de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezentă fizică 28 iunie-1 iulie (probe scrise).
  • Suntem nevoiți să decalăm Evaluarea Națională pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie.
  • Evaluările la clasa a IV-a și a VI-a se vor desfășura la datele stabilite, evaluările la clasa a II-a vor fi amânate însă pentru luna mai.
  • Se vor păstra toate date inițiale pentru Titularizare și Definitivat.
  • 192 de elevi și 115 angajați s-au infectat în ultima săptămână, o creștere față de perioada anterioară.
  • „Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”, a anunțat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui eveniment organizat azi.

„ Un alt avantaj ar fi să permitem astfel, încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, precizat ministrul Educației în cadrul unei dezbateri organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.