STB SA continuă procesul de accesibilizare a parcului de tramvaie în cadrul uzinei proprii de reparații – URAC, pentru a veni în sprijinul călătorilor cu deficiențe de mobilitate, cu dizabilități, și a celor care vor să urce în tramvaie cu cărucioare pentru copii.

 Concret, începând cu tramvaiele care vor ieși din reparații capitale în a doua parte a anului, călătorii vor beneficia de vagoane cu podea parțial coborâtă în zona ușii 3, pe modelul realizat deja pe o mare parte a parcului de tramvaie al liniilor 1, 21 și 41.

De asemenea, reprezentanții societății informează că în procesul de adaptare, tramvaiele sunt dotate și cu rampă specială pentru accesul din stații, acolo unde peronul nu este suficient de apropiat de accesul în vehicul. În cadrul procesului de modernizare a sistemului de taxare, validatorul din zona cu podea coborâtă va accepta și plata cu cardul bancar.

Prin procesul de reparații capitale, STB SA accelerează adaptarea cu podea parțial coborâtă a parcului de tramvaie, care până anul acesta se realiza doar în cadrul procesului de modernizare a vagoanelor, și crește astfel numărul tramvaielor complet refăcute într-un an.