Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat vineri, într-o conferință de presă, că proiectul de lege intitulat ”Registrul traficanţilor de droguri” va fi depus săptămâna viitoare în Parlament şi va funcţiona pe modelul registrului agresorilor sexuali.

”Datele din acest Registru nu sunt publice, însă ne vor folosi în combaterea recidivei. Traficanţii care vor fi înregistraţi în acest registru vor fi obligaţi să ofere singuri informaţii despre persoanele cu care intră în contact şi locurile în care merg”, a spus ministrul Justiţiei.

Oficialul a ținut să aducă în prim-plan faptul că, la acest moment,în sistemul penitenciar se află 1.100 de persoane condamnate pe tematica droguri, mare parte din ei pe traficul de droguri.

”Din păcate, 65% – 66% sunt recidivişti. De aceea se justifică această iniţiativă legislativă”, a remarcat Alina Gorghiu.

 Potrivit ministrului de resort, în registru vor fi introduşi cei care au făcut trafic de droguri de mare risc şi de risc, atât în ţară cât şi internaţional, adică toţi cei care importă şi exportă droguri. În plus, în registru vor fi incluşi şi cei care îşi pun la dispoziţie locuinţa, localul, pentru consum de droguri, cei care eliberează droguri de mare risc, ştiind că reţeta este falsă sau cei care administrează droguri de mare risc, în afara condiţiilor legale, precum şi cei care efectuează operaţiuni cu substanţe psiho-active.

foto: ziare.com