Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din subordine demararea demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în data de 25 martie 2024.Se știe totul și la Minister!

Nu pentru o mini-vacanțță, ci pentru efectuarea unor acțiuni majore de dezinsecţie în şcoli şi în perimetrul acestora.

 Măsura vine „în urma cazurilor izolate de existenţă a ploşniţelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru”, informează joi, 21 martie, au transmis azi reprezentanții Primăriei Sectorului 5.

Potrivit unui comunicat citat de AGERPRES, edilul-șef ar decis ca şcolile să fie închise, „având în vedere sesizările venite din partea părinţilor”, urmând ca dezinsecţia să se facă începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs. În acest sens, Direcţia de Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecţie ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situaţiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinţi de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariţiei ploşniţelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a transmis Popescu Piedone.

Hotărârea ar fi fost luată cu știința ministrul Educației, Ligia Deca.