Simți nevoia să te relaxezi în timp ce lucrezi? Da, este posibil- dacă stai pe un scaun de birou cu masaj. Acestea sunt soluții moderne pentru cei care doresc sau trebuie să aibă grijă de sănătatea mușchilor și a coloanei vertebrale chiar și în timpul orelor lungi petrecute stând la locul de muncă. Un scaun de birou cu masaj  va fi o soluție perfectă nu numai pentru persoanele care suferă de diverse tipuri de afecțiuni ale coloanei vertebrale, ci și pentru cei care doresc pur și simplu să lucreze în condiții confortabile.

Ce trebuie să știi despre scaunele de birou cu masaj?

Scaunele de bună calitate cu tehnologie avansată pot masa și coapsele și gambele cu un masaj cu vibrații. Unele modele au și un mecanism special situat în partea superioară a scaunului care masează coloana superioara și umerii. Multe modele au programe speciale de masaj – de exemplu masaj de relaxare, masaj pentru părți rigide ale corpului sau masaj energizant. Poți alege așadar programul potrivit în funcție de nevoile și bunăstarea ta.

Unele scaune de masaj de birou pot masa și fesele – acest lucru se datorează mecanismului încorporat în interior. Alte mecanisme de masaj populare sunt cele recomandate în anumite momente ale zilei – de exemplu dimineața – un masaj de dimineață, recomandat înainte de a începe munca sau mecanismul Night Time – ideal pentru relaxare după muncă. 

Scaun de birou cu masaj – pe care să-l alegi?

Atunci când alegi un scaun de birou cu masaj, trebuie să ții cont de mai mulți factori, precum forța de presiune, tipul de masaj și dimensiunile mobilierului în sine. Merită început cu acest ultim criteriu, deoarece nu se poate nega că scaunul de birou cu masaj are dimensiuni mai mari decât un scaun de birou obișnuit. Prin urmare, va fi dificil să-l potrivești într-un birou ergonomic și, de obicei, nu este recomandat să îl utilizezi ca scaun principal . Cu toate acestea, poate fi un echipament excelent pentru o zonă de relaxare.

Cel mai adesea, un scaun folosește mai multe tehnici de masaj, iar utilizatorul poate alege programul pe care dorește să îl folosească. În plus, scaunul de masaj îți permite să alegi puterea și viteza masajului. Este adesea echipat cu programe automate care durează câteva minute.

O altă problemă căreia merită să îi acorzi atenție este tipul de tapițerie. Aici poți auzi adesea părerea că cea mai bună alegere este un scaun de masaj din piele. În practică însă, majoritatea modelelor sunt din piele ecologică. De ce? Deoarece tapițeria se strânge în timpul masajului, este expusă la frecare și la temperaturi ridicate. Pielea naturală, deși rezistentă, nu ar rezista mult în astfel de condiții. Cu toate acestea, un scaun din piele ecologică nu se crăpă, nu se decojește și nu se decolorează.

Ceea ce ar trebui să iei în considerare în cele din urmă este designul și prețul. Culorile scaunelor de masaj sunt atât de diferite, încât nu ar trebui să ai probleme în a le potrivi la interior. Dar, în acest caz, designul nu ar trebui să fie niciodată mai important decât funcționalitatea. (P)