Cea de-a șaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, la Palatul Pinacotecii București, această ediție aducandu-i în atenția publicului iubitor de artă pe pictorii Sabin Bălașa și Gheorghe Petrașcu.

GHEORGHE PETRAȘCU

DESPRE FARMECUL REALITĂȚII

La aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectivă Gheorghe Petrașcu, propunem o reîntâlnire cu o parte din inventarul bogat al creației artistului, urmărind traseul acestuia. Petrașcu s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice românești, fiind apreciat ca unul dintre cei mai importanți mari maeștri de început de secol XX.

Curatori: Ovidiu Cîrstina și Ruxandra Dumitru

ȘCOALA DE LA BUCUREȘTI

TRADIȚIE, AMOR, TRĂDARE

Expoziţia survolează scena artistică bucureşteană de după 1989. Curatorul porneşte de la o selecţie fără îndoială subiectivă de artişti din generaţii diferite şi de la străduinţa de a fi reprezentate în expoziţie cât mai multe dintre limbajele artistice prezente în aceste cele mai recente trei decenii în peisajul artistic al capitalei României.

Curator: Silvia Rogozea

SABIN BĂLAȘA

ALBASTRU

Vecină cu elementele metaforei, poeziei și fabulosului, arta lui Sabin Bălașa este străbătută de mituri în care omul și Universul au o legătură puternică, acesta din urmă înfățișând o realitate infinită, impenetrabilă și dominatoare. Temele creației sale își vor găsi resursele în legendele, ori istoria poporului român, iar alteori vor fi inspirate de mituri și simboluri umane generale, precum și de probleme ideatice și sociale contemporane.

Curator: Ioana Spiridon

GUERRILLA GIRLS

THE ART OF BEHAVING BADLY

După expoziții la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneția, Van Gogh Museum și Art Basel și o carieră de aproape patru decenii, celebrul grup activist și feminist Guerrilla Girls vine în România la Art Safari. Are you ready for The Art of Behaving Badly?

Courtesy of Guerrilla Girls