Serele exotice din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 reprezintă un punct de atracție pentru iubitorii de plante! Nu mai puțin de 4.000 de exemplare, din 300 de specii, cresc aici încă din 2019.

În aproape trei ani, florile, arbuștii, cactușii, palmierii și alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate s-au dezvoltat frumos. Ba chiar fac fructe. În această perioadă au rodit cireșul brazilian, portocalii, dar și arborii de cafea și de papaya. Și în curând, bananierii vor fi vedetele. Iar vizitatorii sunt de-a dreptul încântați.

”Este o adevărată spelendoare, o minunăție. N-am reușit să ajung prin cine știe ce colțuri uitate de lume ca să le văd, dar mă bucur de plantele acestea speciale care cresc aici. De câte ori am ocazia, vin cu nepoții și vizităm serele”, ne-a spus Eleonora.

4.000 de plante cresc în cele șapte pavilioane

Sunt șapte pavilioane, cu temperaturi și umiditate diferite, ce adăpostesc plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale. Printre ele se află și un măslin care are 300 de ani, adus din Grecia.

Toate au nevoie de atenție și îngrijire specială, astfel că lunea și marțea serele sunt închise, iar inginerii horticultori se ocupă doar de ele. În restul zilelor, sunt și ghizi pentru vizitatori: fie că sunt elevi și studenți ce vin alături de profesori, ori simpli iubitori de frumos.

Serele exotice se vizitează gratuit

Carmen Păun este unul dintre ghizi și spune că serele exotice ale Primăriei Sectorului 6 îi atrage chiar și pe turiștii străini veniți din Europa, Asia și America, fiind singurele din București. 

Acestea sunt deschise de miercuri până vineri, între orele 10.00-19.00, iar în weekend, de la 9.00 la 15.00, inclusiv duminică, de 1 mai.

Accesul vizitatorilor se face în grupuri de maximum 12 persoane, fără programare, iar intrarea este gratuită.