Vineri, 28 februarie 2020, a avut loc lansarea oficială a Federației Părinților și Aparținătorilor din România – FePAL  în cadrul evenimentului PĂRINȚI 2.0.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului PARENTNET – pentru o mișcare autentică a părinților în școli de periferie, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro).

FePAL reprezintă interesele asociațiilor de părinți și aparținători legali, ale organizațiilor active în educație, precum și ale grupurilor informale reprezentative. FePAL reunește o nouă generație de părinți implicați, activi și angajați în identificarea de soluții pentru accesul egal al tuturor copiilor la o educație de calitate.

Printre invitații-speakeri s-au numarat:

1. Corina ATANASIU – Președinte FePAL

2. Daniela Vișoianu – Reprezentant al Ministerului Educației Naționale

3. Tudor CHIRILĂ – Initiatorul Campaniei ”Vă uniți pentru EDUCAȚIE?”

4. Tudor PANAIT – Vicepreședinte CNE

5. Cristina TUNEGARU – Profesor

6. Marcel BARTIC – Director Școala Little London

7. Andreea IONESCU – Fondator Grupul de inițiativă Părinții cer Schimbare

8. Roxana PARASCHIV – Coordonator SALVAȚI COPIII

9. Carmen ION & team – Profesor/inițiatoare a festivalului de trailere BOOVIE

10. Simona CIFF – Psiholog/trainer

11. George Sirabu (foto stanga) – Vicepresedinte FePAL

Despre Fepal

Scopul Federației este mobilizarea și reprezentarea autentică a părinților și aparținătorilor legali, care au copii în sistemul preuniversitar din România, de la nivel local până la nivel internațional.
FePAL își propune să inițieze, să dezvolte și să implementeze proiecte, programe, campanii, acțiuni de caritate, voluntariat, cursuri de formare/ consiliere pentru copii, părinți și aparținători legali, cadre didactice și nedidactice, alți membri ai comunităților educaționale, și orice alte măsuri care duc la asigurarea bunăstării copiilor din România.