Am depășit pragul de un milion de persoane fizice înscrise în Spațiul Privat Virtual (SPV), al Ministerului de Finanțe și ANAF.

Demersul de înrolare în SPV vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale și eliminarea depunerii fizice a anumitor declarații lunare specifice. De asemenea, prin intermediul platformei, contribuabilii au acces la o bază de date complexă cu informații din sfera obligațiilor fiscale, având posibilitatea de a obține servicii electronice specifice și acces facil la acte administrativ-fiscale și alte documente de interes.

Cei un milion de persoane fizice înrolate în SPV arată că românii apreciază avantajele oferite de platforma SPV și că suntem într-un grafic ascendent în ceea ce privește procesul de digitalizare a administrației fiscale. Urmărim să îmbunătățim în continuare Spațiul Privat Virtual și să identificăm cele mai bune soluții de simplificare a procedurilor de înrolare și autentificare în platformă. De aceea, feedback-ul utilizatorilor este apreciat și binevenit. În acest sens, îi încurajez în continuare pe contribuabili să adere la platforma Spațiul Privat Virtual (SPV), pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor și ANAF și să beneficieze de avantajele unui sistem automat, fără hârtii, dosare cu șină și cozi la ghișeu”.

Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.